Nasilje prekinulo gej paradu u Splitu

Izvor: Studio B, 11.Jun.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje prekinulo gej paradu u Splitu

Gej parada u Splitu, koja je počela u 13.30, otkazana je jer su organizatori odlučili da idu na Rivu gde su ih napali protivnici parade.

Splićani su povorku zasuli petardama, kamenjem, topovskim udarima i bakljama.

Nekoliko stotina Splićana okružilo je učesnike gej parade i uzvikivalo "ubij Srbina" i "ubij pedera". Neki od njih su dizali desnu ruku u znak fašističkog pozdrava i zasipali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kamnenjem.

U 15.15 sati otkazan je nastavak parade.

"Policija nije odradila svoj posao. Split je gori nego Beograd", poručila je jedna od organizatorica Sanja Jurak iz lezbijskog udruženja Kontra.

Policija se nakon toga angažovala i povećala kordon prema protestanima protiv gej parade.

Na skupu je kamenom u glavu pogođen kamerman RTL Jerko Živković, i povređeno j još nekoliko novnara, prenose hrvatski mediji.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.