NIKO OD UČESNIKA PARADE PONOSA NIJE POVREĐEN

Izvor: Kurir, 10.Okt.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKO OD UČESNIKA "PARADE PONOSA" NIJE POVREĐEN

BEOGRAD - Parada ponosa održana je danas na ulicama Beograda uz učešće oko 1.000 građana, domaćih i međunarodnih zvaničnika, a uz snažno policijsko obezbeđenje dok su se u širem centru grada dešavali sukobi policije sa protivnicima "Parade".

Kako je rečeno u Gej-strejt alijansi, koja je jedan od organizatora skupa, niko od učesnika "Parade ponosa" nije povređen i nakon žurke u Studentskom kulturnom centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sve je policija razvezla njihovim kućama.

Učesnici" Parade" krenuli su oko 11.30 iz parka" Manjež", a na čelu kolone bio je transparent "Možemo zajedno".

U koloni su bili i ministar za ljudska i manjinskaprava Svetozar Čiplić, šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, šef misije OEBS-a Dimitris Kipreos i šef delegacije Saveta Evrope u Beogradu Konstantin Jerakostopulos. Skup su podržali i ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik, bivši sekretar u ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić, Čedomir Jovanović, Mirjana Karanović, Srđan Dragojević, Nikola Kojo, Predrag Ejdus, Sonja Biserko, Nataša Kandić, Miljenko Dereta, kao i predsednik NUNS-a Vukašin Obradović i grupa novinara tog udruženja.

Predstavnici međunariodnih institucija poručili su da je dan održavanja "Parade ponosa" veoma važan za slobodu i demokratiju u Srbiji.

Ministar Čiplić rekao je da je današnji skup pokazatelj da "ne postoji nijedan problem zbog kojeg bilo koji građanin Srbije ne može da bude slobodan i iskaže svoju slobodu",

On  je dočekan zvižducima i negodovanjem dela prisutnih učesnika parade.

Šetnja je trajala oko 20 minuta, ulicama Nemanjinom, Kneza Miloša i Masarikovom.

Učesnici su prolazili pustim ulicama između policijskih kordona koji su obezbeđivali kolonu i blokirali okolne ulice. Parada ponosa završila se žurkom u Studentskom kulturnom centru. Žurka je uz tehno ritam trajala oko sat ipo, nakon čega je policija razvezla maricama učesnike do njihovih kuća.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.