Ministar: Ne želim da deca u Srbiji imaju dve mame ili dvojicu tata! LGBT traži izvinjenje!

Izvor: BKTV News, 03.Maj.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Ne želim da deca u Srbiji imaju "dve mame" ili "dvojicu tata"! LGBT traži izvinjenje!

Izjava ministra Nenada Popovića da nije u redu da "Roko ima dve mame , a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet, a povodom uvoza, kako kaže, "gej slikovnica" iz Hrvatske, izavala je danas brojne negativne reakcije, a potom se ponovo oglasio ministar, koji je saopštio da je bio izložen pretnjama.

Na njegov tvit reagovao je najpre Gej lezbejski info centar koji od ministra traži >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izvinjenje.

Ta organizacija saopštila je da je podnela i tužbu protiv Popovica zbog tvita kojim, kako oni navode, "preti i diskriminiše LGBT populaciju".

У тренутку када се као држава боримо на све начине да подржимо рађање, из Хрватске нам увозе геј сликовнице! То под хитно треба зауставити! Морамо да станемо на пут онима који желе да нас убеде да је у реду да "РОКО ИМА ДВЕ МАМЕ, А АНА ДВОЈИЦУ ТАТА".

https://t.co/QXZNXi0b74

Reagovale su i druge LGBT organizacije, ali i Liberalnodemokratska partija koja očekuje hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić.

"Osim što je proizvod elementarnog neznanja i dubokog nerazumevanja sveta oko nas, Popovićeva izjava je izuzetno zlonamerna, jer podstiče na neprijateljstvo i mržnju prema LGBT osobama", navodi LDP u saopštenju za medije, te poručuje da nakon takve izjave Popović ne bi smeo više da bude ministar.

Reagovao je zatim i ministar Popović, uz objašnjenje da je izneo stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti, te da nikako nije pozivao na nasilje.

"Izneo sam stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti. Ne pozivam na nasilje, nikada to nisam radio, ali ne želim da naša deca čitaju i rastu uz priče sa dve mame ili dvojicom tata", naveo je ministar Popović.

Dodaje da je izneo legitiman stav.

"A sa druge strane, umesto bilo kakvih argumenata za ili protiv tog stava, dobio sam najdirektnije pretnje i vređanje mene i moje majke. I to od onih koji se navodno najviše zalažu za slobodu mišljenja i široku toleranciju u društvu", kaže ministar i pita: Je l'' to njihova tolerancija i demokratija?!".

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.