Malezija zaplenila satove u duginim bojama iz Prajd kolekcije u Svoč prodavnicama

Izvor: Beta, 23.Maj.2023, 14:02

Malezija zaplenila satove u duginim bojama iz Prajd kolekcije u Svoč prodavnicama

Malezijska policija izvršila je raciju u prodavnicama švajcarskog proizvođača satova Svoč (Swatch) i zaplenila 164 sata iz njihove Prajd kolekcije.Kako je saopšteno iz Svoča, zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova 13. i 14. maja izvršili su raciju u maloprodajama širom Malezije i zaplenili satove jer su "imali LGBT konotaciju".Satovi se prodaju u šest boja duge koja je simbol gej ljudi.Iz Svoča su osudili zaplenu i naveli da kolekcija satova sa duginim bojama i porukom mira i ljubavi ne može biti štetna po bilo koga."Naprotiv, Svoč uvek promoviše pozitivnu poruku radosti života. Ne radi se o politici. Pitamo se kako će Ministarstvo unutrašnjih poslova konfiskovati mnoge prelepe prirodne duge koje se pojavljuju hiljadu puta godišnje na nebu Malezije", rekao je izvršni direktor Svoča Nik Hajek junior.Svoč je, kako su naveli, nastavio prodaju satova iz Prajd kolekcije i njihovi pravnici ispituju zaplenu.Ministar unutrašnjih poslova Malezije Saifudin Nasution rekao je za AP da čeka izveštaj pre nego što se na ovu temu obrati javnosti.Malezijska organizacija za zaštitu prava LGBT ljudi Jejaka kritikovala je konfiskaciju satova, rekavši da to pokazuje "duboko uznemirujući nivo netolerancije"."To je više od šarenih satova. Radi se o poštovanju različitosti, slobodi izražavanja i, što je najvažnije, ljubavi", navodi se u saopštenju u ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Policija u Maleziji zaplenila 164 sata u duginim bojama poznatog brenda

Izvor: Danas, 23.Maj.2023

Malezijska policija izvršila je raciju u prodavnicama švajcarskog proizvođača satova Svoč (Swatch) i zaplenila 164 sata iz njihove Prajd kolekcije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.