MUP zakazuje Paradu ponosa

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP zakazuje Paradu ponosa

I ako se još ne zna tačan datum predstojeće "Parade ponosa" u Beogradu, pripreme su u toku. Dan održavanja odrediće MUP Srbije.

Ovogodišnja Parada ponosa, koja bi trebalo da bude održana u septembru, po svemu sudeći, koncepcijski će biti veoma slična prošlogodišnjoj budući da se u međuvremenu odnos prema LGBT populaciji u Srbiji nije mnogo izmenio. Pripreme su u toku, a finalni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << datum će odrediti policija nakon bezbedonosnih procena.

Pripreme su u toku, a finalni datum će odrediti policija nakon bezbedonosnih procena.

Prema istraživanju koje je sprovela LGBT organizacija u Srbiji samo oko 30 odsto građana smatra da homoseksualci treba da budu ravnopravni sa ostalim građanima.

Parada ponosa u prvoj polovini septembra

Tadić podržava paradu ponosa

Gej parada u Zagrebu - 17 privedenih (FOTO, VIDEO)

Zbog toga veliki kamion sa ozvučenjem i gomile razigranih ljudi koji obično prate „parade ponosa“ u evropskim metropolama sigurno neće uskoro biti prizori koji će se moći videti na ulicama Srbije. Sva je prilika da će i ovogodišnju šetnju, uz skroman uvodni program, obezbeđivati veliki broj pripadnika policije.

U Upravi za ljudska i manjinska prava Ministarstva za državnu upravu pak očekuju da su se, kada su konzervativne organizacije i pojedinci u pitanju, tenzije malo smirile i da nećemo ponovo gledati nemile scene obračuna sa policijom koje su obeležile prošlogodišnju paradu.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.