MUP rešio: Biće Trans prajda i Parade ponosa, apelujemo na nenasilje

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP rešio: Biće Trans prajda i Parade ponosa, apelujemo na nenasilje

Parada ponosa 2015. i Ponos trans osoba biće održani sutra (20. septembar). Odluku o tome doneo je večeras MUP Srbije, koji apeluje na građane da se uzdrže od bilo kakvog vida pretnji ili nasilja.

Organizatori manifestacija večeras su saopštili da su dobili odobrenje da se skupovi održe, dok je MUP, takođe večeras, saopštio da je u obavezi da očuva javni red i mir, i da neće dozvoliti narušavanje bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << građana Srbije.

Parada će, kako je najavljeno ranije, krenuti iz Nemanjine ulice ispred Vlade Srbije i završiti na platou ispred Skupštine grada. Kolona će krenuti tačno u podne, a ići će ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazijama do Trga Nikole Pašića, gde će se skup završiti.

Organizatori Parade ponosa rekli su da će učesnici koji žele da podrže oba skupa to moći i da učine.

Pozdravni govor održaće "prva kuma" Parade ponosa Beograd Biljana Srbljanović, a početak šetnje planiran je za 12.20.

Postojaće tri ulaza za učesnike Parade ponosa - kod Trga Slavija, Savskog trga (Železnička stanica) i na Trgu Republike.

Velika većina građana Srbije, čak 88 odsto, ne podržava nasilje nad pripadnicima LGBT populacije, pokazuje istraživanje sprovedeno tokom juna.

Organizatori su ranije naveli da je atmosfera pred održavanje Parade ponosa mnogo bolja nego proteklih godina i da ne očekuju da će biti incidenata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Trans prajd i Parada ponosa: Šetnja završena, učesnici zadovoljni

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2015, 00:46

U Beogradu su danas održane Parada ponosa 2015 i Ponos trans osoba. Manifestacije su protekle bez incidenata, u opuštenoj atmosferi, a učesnici kažu da su zadovoljni...Učesnici Parade ponosa došli su danas do Skupštine grada Beograda, krajnjeg odredišta njihove povorke, nakon čega su se organizatori...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.