MOZZART kalkulator: Boš i Gej idu u minus, Jaka nije jak na strani!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOZZART kalkulator: Boš i Gej idu u minus, Jaka nije jak na strani!

Trojica iz Evrolige, trojica iz NBA, tri minusa i tri plusa...

8582 Džeremi Pargo (Makabi) – više od 11,5

Amerikanac u proseku postiže 12,9 poena ove sezone, na prošloj utakmici sasuo je 20 Barseloni i ne vidimo zašto se to ne bi ponovilo protiv Žalgirisa. Istina, Litvanci ove sezone igraju atipično, na malo poena, ali zaista ne vidimo ko bi u timu Zelenih mogao da zaustavi Džeremija Parga koji ima naveću minutažu u Top 16 fazi Evrolige pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na parketu provodi čak 35 minuta u proseku. Za plejmejkera Makabija 12 poena bi trebalo da bude mačji kašalj.

8593 Jaka Blažič (Crvena zvezda) – manje od 7,5

Odavno je postalo očigledno da Zvezdin Slovenac mnogo zavisi od energije sa tribina, te na gostovanjima pruža neuporedivo slabije partije u odnosu na ono što prikazuje u Beogradskoj areni ili Pioniru. Pored toga, ni forma mu ne ide na ruku, a kao posledica toga Blažič igra pet minuta manje u proseku nego što je to bio slučaj u prvoj fazi Evrolige. Od početka Top 16 faze Jaka niti jedan put nije prebacio sedam poena, a na šest prethodnih evroligaških duela to mu je samo jednom pošlo za rukom. Na sve to, Barselona je defanzivno prilično jaka i ne vidimo Blažiča u plusu danas.

8557 Dario Šarić (Anadolu Efes) - više od 11,5

Nema potrebe da po ko zna koji, hiljaditi put verovatno, ponavljamo da je Šarić talenat kakav se rađa jednom u 50 godina i da ga bez sumnje čeka blistava karijera preko bare. Dečak iz Šibenika podseća na evropsku verziju Lebrona Džejmsa, a pod budnim okom Dude Ivkovića verovatno će to i postati. Nižnji igra najbržu košarku u Evropi uz Sasari, pa verujemo da će u tom ritmu, majstor kakav je Dario Šarić, naći put do 12 poena. Bar 12 poena.

8628 Kris Boš (Majami) - manje od 20,5

Kris Boš je verovatno i sam zaboravio kada je poslednji put odigrao jaku utakmicu protiv Indijane. Imao je par blistavih epizoda u prošlogodišnjem plej-ofu, ali tek kada su Pejserse pogodili skandali, problemi i povrede. Do tada sve čega se seća verovatno narogušena faca Dejvida Vesta koji pljuje, grebe, lakta se, izgovara 28 psovki u sekundi i jednom rečju maltretira krilnog centra Majamija. Tako će biti i večeras stoga vam preporučujemo jak minus na pored svega, simpatičnog Krisa.

8623 Rudi Gej (Sakramento) - manje od 21,5

Rudi Gej se raspucao u poslednje vreme a njegov tim je uspeo da izgubi svaku utakmicu u kojoj je krilo Sakramenta postiglo veliki broj poena. Večeras očekujemo da Sakramento izgubi, ali i da Rudi Gej ne prebaci granicu. Golden Stejt je bez Boguta bio najbolji defanzvni tim lige, a zamislite tek kakvi će da budu kada se Australijanac vrati.

8641 Taj Loson (Denver) – više od 17,5

Denver i Boston će večeras verovatno prići blizu rekorda sezone kada je u pitanju ukupan broj poena na meču pošto i jedni i drugi obožavaju igru u tranziciji sa mnogo trčanja, zakucavanja, ishitrenih šuteva... Pored toga, odbrana ih uopšte ne zanima i Loson bi večeras mogao da se naigra košarke pogotovo ako se zna da je najbolji kada mu dozvolite da trči i vuče kontranapade. Za Taja će najverovatnije biti zadužen Markus Smart koji je dosta krupniji od omalenog pleja Nagetsa i imaće ogromne muke da ga stigne, što bi Loson morao da iskoristi i prebaci 17 poena.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.