MONSTRUM IZ OSLA VEĆ BIO OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Uleteo u klub, pa počeo da rešeta - dve osobe mrtve, 21 ranjena (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 20:02

MONSTRUM IZ OSLA VEĆ BIO OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Uleteo u klub, pa počeo da rešeta - dve osobe mrtve, 21 ranjena (FOTO/VIDEO)

Norveška policijska služba bezbednosti (PST) istražila je Matapura pre samo mesec dana, ali je odlučila da on "nije neposredna pretnja".

Osumnjičeni za terorizam koji je sinoć optužen za ubistvo dve osobe i ranjavanje još 21 u gej baru u Oslu identifikovan je kao 42-godišnji bivši vodoinstalater rođen u Iranu, piše Daily Mail.

Zaniar Matapur je rođen u Iranskom Kurdistanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre nego što je kao izbeglica došao u Bergen u Norveškoj sa 12 godina.

On je rano jutros optužen za dva ubistva, pokušaj ubistva i terorizam nakon homofobičnog terorističkog napada u pabu u centru grada.

Norveška policijska služba bezbednosti (PST) istražila je Matapura pre samo mesec dana, ali je odlučila da on "nije neposredna pretnja", izvestio je norveški nacionalni emiter VG.

Zaniar Matapour:

•Är en islamist som har rört sig i extremistiska kretsar sedan 2015

•Har levt på bidrag sedan 2013

•Är tidigare dömd för grov misshandel och innehav av narkotika

•Sköt två personer till döds och skadade 21 personer

Fängsla denna vidriga terrorist på livstid! pic.twitter.com/3GqDGFHjDk

— Färbåd Jalali (@farbodjalali) June 25, 2022

Osumnjičeni za terorizam u Oslu je bio optužen za pokušaj ubistva i posedovanje vatrenog oružja 2019.

Posle žalbe suda je pušten na slobodu.

Žrtve u napadu od sinoć još nisu identifikovane.

Matapurova prva dijagnoza mentalnog zdravlja postavljena je 1990-ih, sa njegovim navedenim stanjima uključujući paranoidnu šizofreniju, PTSP i "zablude", dodaje se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.