MINISTARSTVO PODRŽAVA I POMAŽE PARADU PONOSA

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTARSTVO PODRŽAVA I POMAŽE PARADU PONOSA

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je danas da to ministarstvo nedvosmisleno podržava održavanje Parade ponosa i pružiće pomoć, u skladu sa dosadašnjim iskustvom i u saradnji sa relevantnim organima.

"Obaveza Ministarstva je da podrži svakog građanina u ostvarivanju njegovih Ustavom i zakonom zagarantovanih prava", istakao je Marković u razgovoru sa predstavnicima organizacionog odbora "Parada ponosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2011" kome je prisustovao idirektor Uprave za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević.

Ministarstvo je saopštilo da je na sastanku bilo reči o položaju LGBT zajednice u našem društvu, a istaknuta je spremnost Ministarstva i Uprave za ljudska i manjinska prava da se zajednički radi na podizanju svesti o potrebi većeg razumevanja LGBT zajednice.

Istaknuto je, takođe i da svako društvo koje želi da bude uspešno mora da razvije visok stepen unutrašnje tolerancije i razumevanja za različitost, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Nedvosmisleno podržavamo "Paradu ponosa"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2011

BEOGRAD -..Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je danas da to ministarstvo nedvosmisleno podržava održavanje "Parade ponosa" i da će joj pružiti pomoć, u skladu sa dosadašnjim iskustvom i u saradnji s relevantnim organima...Kako je navedeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Podrška Paradi ponosa

Izvor: S media, 06.Sep.2011

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je danas da to ministarstvo nedvosmisleno podržava održavanje Parade ponosa. ..Obaveza Ministarstva za ljudska i manjinska prava Srbije je da podrži građane u ostvarivanju njihovih garantovanih prava...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.