Podrška Paradi ponosa

Izvor: S media, 06.Sep.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Paradi ponosa

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je danas da to ministarstvo nedvosmisleno podržava održavanje Parade ponosa.

Obaveza Ministarstva za ljudska i manjinska prava Srbije je da podrži građane u ostvarivanju njihovih garantovanih prava i nedvosmislena je podrška Ministarstva za održavanje Parade ponosa, koje će u skladu sa iskustvom i u saradnji sa relevantnim organima pružiti pomoć, poručio je danas ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za ljudska i manjinska prava Milan Marković.

Marković se danas sastao sa predstavnicima organizacionog odbora Parade ponosa 2011, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i maninska prava.

Organizatori Parade: Opasne izjave sindikata policije

Dveri pokrenule akciju protiv "Parade ponosa"

Dačić: Političari da se izjasne o "Paradi ponosa"

Na sastanku je bilo reči o položaju LGBT zajednice u našem društvu, a istaknuta je spremnost Ministarstva i Uprave za ljudska i manjinska prava da se zajednički radi na podizanju svesti o potrebi većeg razumevanja LGBT zajednice.

"Sagovornici su naglasili da svako društvo koje želi da bude uspešno mora da razvije visok stepen unutrašnje tolerancije i razumevanja za različitost", navodi se u saopštenju.

(FoNet)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.