Lukašenko: Bolje biti diktator nego gej

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2012, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: Bolje biti diktator nego gej

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je "bolje biti diktator nego homoseksualac", očigledno misleći na nemačkog ministra spoljnih poslova Gvida Vestervelea.

Kritikujući novi krug sankcija EU protiv Minska, Lukašenko je rekao da vlada opšta histerija i da postoje dva tipa političara, prenosi RIA Novosti.

"Jedan živi u Varšavi, a drugi u Berlinu - što se tiče drugog ili lezbijke ili homoseksualci viču kako ovde postoji diktatura, kada to čujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pomislim da je bolje biti diktator, nego homoseksualac", rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik osudio je i saopštenje Evropskog parlamenta od prošle nedelje, u kojem se poziva da se zabrani Belorusiji da bude domaćin Svetskog šampionata u hokeju na ledu 2014. godine jer vlasti drže političke zatvorenike i zbog represije.

"Ove priče o zabrani Belorusiji da bude domaćin šampionata, čiji su tvorci birokrate naše planete, većinom Amerikanci i Evropljani, za svaku je osudu i gađenje. Belorusi zaslužuju da budu domaćini Svetskog šampionata 2014. godine i mi ćemo tome ozbiljno pristupiti", rekao je Lukašenko.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.