Kerum: Gejevi nisu dobrodošli

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kerum: Gejevi nisu dobrodošli

Zagreb -- Gradonačelnik Splita Željko Kerum izrazio je zadovoljstvo što je gej parada protekla bez incidenata, ali je naglasio da ta povorka nije dobrodošla u Splitu.

"Drago mi je da je ovogodišnji 'Split Prajd' prošao bez incidenata jer su Splićani poslušali našu preporuku da ignorišu paradu i ne dođu na Rivu. Snage bezbednosti bile su jake, a toliko angažovanje policije zapravo je bezrazložno trošenje novaca", napisao je gradonačelnik u saopštenju.

Kerum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se požalio da je skoro ceo dan jedan velik deo grada bio je blokiran, komunikacija središtem Splita bila je otežana, a ljudi nisu mogli komotno da šetaju.

"Splićani su svojim ignorisanjem parade pokazali što misle o njoj, da ih ne zanima, da je ne žele u svom gradu i da nije dobrodošla u Split", naveo je Kerum u saopštenju.

Kerum se u danima pre održavanje povorke nije oglašavao, a optužio je MUP i policiju što su najavili da će obezbeđivati Rivu za koji su organizatori dobili dozvolu.

Gradske vlasti u Splitu zabranile su i postavljanje bine, ističući da su samo oni kompetentni za to. Gradski redari danas su nastojali da smanje prostor na Rivi namenjen održavanju programa.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kerum: Homoseksualci nisu dobrodošli

Izvor: Akter, 09.Jun.2012

Gradonačelnik Splita Željko Kerum izrazio je zadovoljstvo što je gej parada protekla bez incidenata, ali je naglasio da ta povorka nije dobrodošla u Splitu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.