KONJI, MAMUZE I ZASTAVE DUGINIH BOJA Kauboji gej rodea ruše stereotipe

Izvor: Blic, 15.Okt.2015, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONJI, MAMUZE I ZASTAVE DUGINIH BOJA Kauboji gej rodea ruše stereotipe

Muškarci u farmerkama i kaubojskim čizmama jašu konje u prašnjavoj areni, dok masa oduševljeno navija. To bi mogao biti još jedan običan rodeo, da nema zastava duginih boja, držanja za ruke i vrhunca ovog događaja - trke transvestita.

Gej rodeo se 40 godina unazad održava u Las Vegasu, sa ciljem prikupljanja novca za LGBT organizacije širom Amerike.

Bez obzira na njegov naziv, ovaj događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okuplja i heteroseksualne parove, pa je tako jedan mladić zaprosio devojku na tribinama.

- Običan rodeo se često povezuje sa homofobijom, a ovo je rodeo koji mogu da posete apsolutno svi. Upravo to se dopada brojnim gej ali i heteroseksualnim parovima koji dolaze - kaže organizator Trevis Erkel.

Među učesnicima, koji uključuju i žene, nalazi se i Vejd Erp (49), potomak američkog šerifa i jednog od najpoznatijih kauboja svih vremena, Vajata Erpa.

- Odrastao sam sa majkom i bakom koje su bile veoma religiozne. Plašio sam se da će me odbaciti ako im otkrijem da sam gej. Kada sam konačno skupio hrabrost za to, u potpunosti su me podržale - kaže Vejd Erp.

Pored trke transvestita, koja tradicionalno privlači najviše publike, svake godine se održavaju i izbori za kraljice i kraljeve gej rodea, i to u kategorijama: muškarac obučen kao žena, gej muškarac obučen kao muškarac, žena obučena kao muškarac i gej žena obučena kao žena.

Mejson Lajon (37) iz Teksasa, koji se predstavlja kao Medison Deveru, jedan je od ovogodišnjih pobednika. On je dužan da posećuje sastanke LGBT organizacija i apeluje na ljude da doniraju što više novca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.