Helsinški odbor protestuje: U Pešti zbranili gej paradu

Izvor: Kurir, 08.Apr.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helsinški odbor protestuje: U Pešti zbranili gej paradu

BUDIMPEŠTA - Mađarski Helsinški odbor za ljudska prava ocenio je da odluka policije da zabrani "paradu ponosa" u Budimpešti 7. jula predstavlja kršenje prava na okupljanje i diskriminaciju onih koji su želeli da učestvuju na toj manifestaciji.

Ta organizacija je odbacila kao izgovor obrazloženje policije da će parada blokirati saobraćaj i podsetila da su u istom delu grada pre nekoliko meseci održane demonstracije podrške vladi.Helsinški odbor je napomenuo da je policija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prošle godine pokušala da zabrani paradu, ali da je sud ukinuo tu zabranu, prenela je agencija MTI.

Odluku o zabrani parade prethodno su kritikovali i Amnesti internešnel i opozicione partije Politika može da bude drugačija i Demokratska koalicija.Organizator parade, fondacija Misija duga, najavila je u petak da će uložiti žalbu sudu.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Helsinški odbor Mađarske: Zabrana parade ponosa je diskriminacija

Izvor: Blic, 08.Apr.2012

Mađarski Helsinški odbor za ljudska prava ocenio je danas da odluka policije da zabrani "paradu ponosa" u Budimpešti 7. jula predstavlja kršenje prava na okupljanje i diskriminaciju onih koji su želeli da učestvuju na toj manifestaciji. Kao razlog zbog kojeg je zabranjena parada policija je navela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.