Helios šokirao Radnički, Evropa nedostižna

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2012, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helios šokirao Radnički, Evropa nedostižna

Radnički  – Helios 72:77 (17:9, 14:34, 20:23, 21:11)
Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Dožai, Herceg i Jovović (svi Hrvatska).
RADNIČKI: Pavković 12, Sajmon 29, Birčević 12, Vuksanović, Skot 13, Milosavljević, Marković, Bratić, Marjanović, Mijatović, Stojačić, Bakić 6.
HELIOS: Bubnić 11, Močnik 1, Petrović 3, Cresnar 4, Prepelić 17, Besedič 3, Hrovat, Pašalić 19, Čebular 10, Gorjanc, Gej 9, Bolcina.
Lične greške: Radnički 14, Helios 21. Izgubljene lopte: Radnički 10, Helios 9. Osvojene lopte: Radnički 6, Helios 6. Asistencije: Radnički 13, Helios 19.

Kragujevački košarkaši su dobro počeli meč. Bez nekog većeg napora, došli su do vođstva od 6:0, već tada videlo se da gosti nemaju rešenja za Sajmona, kako u odbrani, tako u napadu.
Početak druge četvrtine nije nagoveštavao nikakve promene u odnosu snaga na terenu. Vrlo brzo, Radnički je došao i do najveće prednosti od devet poena, 20:11 i činilo se da se lagano ide ka dvocifrenoj razlici i brzom rešavanju pobednika.
Ispostavilo se da je iskusni Sagadin samo tragao za pravom petorkom. I uspeo je u tome. Brojne greške i nepreciznost u napadu domaćih dovele do serije od deset uzastopnih poena tima iz Domžala i vođstva, 29:25.
Od tada pa sve do kraja prvog poluvremena, gosti nisu ispuštali vođstvo, a u samom finišu imali su i plus od 13 poena – 43:30. Neočekivanom vođstvu gostiju doprineo je znatno poboljšan šut za tri poena, osam puta u prvom poluvremenu Helios je bio precizan izvan linije 6,75, odakle Radnički nije uspeo da pogodi.
Na početku drugog poluvremena ponovo su slovenački košarkaši bili dobri u šutu za tri poena, tako da su u 28. minutu, vodili sa 63:47. Pogađao je Pašalić, ali i Prepelič, po pravilu uvek kada se nazirala nada da se može uhvatiti priključak.
Slično su se stvari odvijale i u poslednjoj deonici meča. Najveća nada javila se tri minuta pre kraja, kod rezultata 72:69, ali je tada Bubnić sa četiri uzastopna poena ponovo odaljio Radnički od toliko željenog trijumfa.

Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.