Hakovan sajt Gej strejt alijanse

Izvor: B92, 10.Jun.2012, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakovan sajt Gej strejt alijanse

Beograd -- Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je da je danas ponovo hakovan njen sajt koji trenutno nije u funkciji.

GSA je najavila da će taj napad prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova od koga očekuje brzu reakciju i nalaženje počinioca.

U saopštenju se navodi da se na sajtu GSA pojavljivala tekstualna poruka na srpskom jeziku "Srbijo, zapitaj se kuda ides?!?!" praćena sa dve fotografije.

Na jednoj fotografiji su muškarac i žena sa bebom i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << natpisom "Ovo nudimo mi", dok se na drugoj nalaze dva muskarca čije su glave i torzo premazani bojom sa iscrtanim zastavama duginih boja, a iznad koje piše "Ovo nudite vi".

GSA je navela da su takozvane porodične vrednosti još jednom zloupotrebljene i da kada je u pitanju porodica, jedino je tačno da GSA zaista ima svoj stav o tome, a to je da mržnja nije porodična vrednost, a pravdanje nasilja i netolerancija prema bilo kome ne smeju biti deo vaspitnog procesa bilo u obrazovnom sistemu, bilo u samoj porodici.

"Sadržaj poruke koja pokušava, doduše nevešto, da Alijansi podmetne nešto što nije cilj i način njenog rada, kao i činjenica da je od svih LGBT organizacija sajt GSA jedini napadnut, nesumnjivo govore o tome da se radi o ciljanom i prethodno osmišljenom napadu baš na Alijansu, kao i pokušaju da se dezavuiše dosadašnji rad te organizacije", piše u saopštenju GSA.

GSA je ocenila da su napadači na sajt i njihovi nalogodavci tim činom pokazali veliku količinu političkog i svakog drugog diletantizma, a pre svega ogroman nivo kukavičluka s obzirom da nisu potpisani i da niko nije preuzeo odgovornost za taj hakerski napad.

Zanimljivo je, kako se navodi u saopštenju, i to da se hakerski napad desio dan nakon splitskog Prajda koji je prošao bez incidenata i na kome su učestvovali i predstavnici GSA.

Ta organizacija je podsetila da njen sajt u poslednjih nekoliko godina bio meta nekoliko hakerskih napada zbog kojih je GSA vise puta menjala internet provajdere.

Među tim napadima su bili i napadi hakerskih grupa sa Kosova, zatim napad hakera John the Ripper i drugih, koji su ili potpuno onesposobljavali sajt GSA ili su na početnoj stranici ostavljali poruke koje često nisu bile povezane sa oblašću kojom se GSA bavi.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.