Gruzija: Otkazana gej parada

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruzija: Otkazana gej parada

Tbilisi -- Gej parada u glavnom gradu Gruzije otkazana je pre samog početka jer se nekoliko hiljada aktivista protiv homoseksualaca okupilo na mestu određenom za paradu.

Policija u Tbilisiju koja obezbeđuje nekoliko stotina gej aktivista, premestila ih je iz centra grada pošto su tu došli aktivisti protiv homoseksualaca.

Demonstranti, među kojima pravoslavni sveštenici, insistiraju da je homoseksualnost protiv tradicionalnih vrednosti pravoslavnog hrišćanstva.

Vlasti u Gruziji su odobrile gej paradu, smatrajući da svi gruzijski građani imaju pravo da javno iskažu svoje seksualno opredeljenje.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gej parada u Gruziji otkazana zbog skupa antigej aktivista

Izvor: Blic, 17.Maj.2013

Tbilisi - Gej parada u glavnom gradu Gruzije otkazana je danas pre samog početka jer se nekoliko hiljada ljudi, aktivista protiv homoseksualaca i sveštenika, okupilo na mestu određenom za gej paradu...Policija u Tbilisiju koja obezbedjuje nekoliko stotina gej aktivista i premestila ih je iz centra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.