Gej trka na štiklama u Španiji (FOTO)

Izvor: B92, 01.Jul.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej trka na štiklama u Španiji (FOTO)

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se na godišnjoj Paradi ponosa u centru Madrida, u atmosferi strahovanja da bi španska konzervativna vlada mogla da pokuša da odbaci zakon koji odobrava istopolne brakove.

Španija je istopolne brakove odobrila dok je na vlasti bila Socijalistička partija, stranka levog centra. Premijer Marijano Rahoj, vođa Narodne stranke izabran krajem 2011, rekao je da mu je građanska zajednica prihvatljivija od braka.

Njegova stranka desnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tražila je ocenu ustavnosti tog zakona. Parada se kretala nekim od glavnih gradskih trgova i avenija, pod sloganom "Jednaka prava na brak. Bez mešanja u ravnopravnost".

Takođe, učesnici su organizovali trku u štiklama, a više fotografija s tog događaja možete pogledati u našoj galeriji.

Istog dana održana je i Parada ponosa u Sofiji koja je zbog pretnje ekstremističkih grupa održana uz policijsku zaštitu. Učesnici su mirno šetali centrom Sofije, noseći šarene banere sa porukama koje pozivaju na ljubav, jednakost i seksualni diverzitet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.