Gej pingvini uspešno podižu mladunče

Izvor: B92, 05.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej pingvini uspešno podižu mladunče

Dva pingvina homoseksualca uspešno su ležali na jajetu koje je odbacila jedna ženka i sada ponosno pokazuju svoje mladunče, saopštila je uprava jednog zoološkog vrta u Nemačkoj u kome je zabeležen ovaj slučaj.

"Mužjaci pingvina Ce i Filpunkt su rado prihvatili svoj uskršnji poklon i revnosno su ležali na jajetu", kazao je predstavnik ZOO vrta u Bremerhavenu, na severu Nemačke.

"Od kada je mali pingvin došao na svet oni se ponašaju kao i svaki par heteroseksualaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srećne tate se svakodnevno staraju o svom 'piletu'", naveo je on.

Ce i Filpunkt pripadaju grupi od šest Humbold pingvina okorelih homoseksualaca, koji su postali slavni pre nekoliko godina kada je šest ženki dovedeno u ZOO vrt u bezuspešnom pokušaju da ih "izleče".

"Homoseksualnost nije neuobičajena pojava među životinjama", kazao je portparol ZOO vrta. "Seks i život u paru u našem svetu ne podrazumeva obavezno reprodukciju".

Humbold pingvini, su zaštićena vrsta koja živi na obalama Čilea i Perua. Njihov broj je drastično opao sa smanjenjem jata inćuna kojim se hrane usled korišćenja industrijskih metoda u ribolovu.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gej pingvini "usvojili" odbačeno jaje

Izvor: RTS, 05.Jun.2009

U zoo-vrtu na severu Nemačke, jaje koje je odbacio par pingvina, bez problema je usvojio par "gej" pingvina, Ce i Filpunkt, i sada gaje petonedeljno pile. ..Dva pingvina homoseksualca uspešno su ležala na jajetu koje su odbacili njegovi biološki roditelji i sada ponosno pokazuju svoje mladunče,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.