“Gej paradu“ otkazuju u poslednji čas?!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2011, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Gej paradu“ otkazuju u poslednji čas?!

Gej parada“ je pod velikim znakom pitanja! Kako piše beogradski “Alo!“, pozivajući se na izvore u vrhu policije, bezbednosne procene ovog skupa su i dalje u toku, ali nije isključeno da će “Parada ponosa“ po scenariju iz 2009. godine biti otkazana u poslednji čas. Ovakvu mogućnost ne isključuju ni sami organizatori.

Srpska policija je u četvrtak dobila prijavu skupa gej parade. Kako piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << “Alo!“, trenutno se rade bezbednosne provere na osnovu kojih će se odlučiti koji će broj policajca biti angažovan. Svim pripadnicima MUP-a koji bi trebalo da obezbeđuju taj događaj juče je stiglo naređenje da prekinu godišnje odmore i jave se svojim matičnim stanicama.

- Skup je prijavljen, ali su u toku bezbednosne procene na osnovu kojih će biti određen broj policajaca koji će na njemu učestvovati. Postoje sumnje da se manifestacije neće održati, ali sve pripadnici MUP-a se spremaju kao da će se ona 2. oktobra dogoditi. Na ulicama Beograda verovatno će se nalaziti oko 5.000 policajaca iz cele Srbije. Ruta kojom će se kretati učesnici umnogome će ličiti na onu od prošle godine, ali će organizatori o tome obavestiti javnost u ponedeljak - objašnjava izvor lista “Alo!“ iz vrha MUP-a.

Trejler za novi film Srđana Dragojevića “Parada“, za koji je ekipa crpela inspiraciju sa prošlogodišnjeg „Prajda“, pojavio se na Jutjubu. Međutim, interesantno je to da će ovo zanimljivo ostvarenje o grupi gej aktivista, koja, odbijena od policije i nemoćna da organizuje gej paradu u Beogradu, odluči da angažuje kriminalce iz bivše Jugoslavije da je štite, premijeru imati u oktobru na Televiziji “Prva“. Glavne uloge u ovom filmu tumače Nikola Kojo, Goran Jevtić, Goran Navojec, Miloš Samolov, Hristina Popović...

Ovo je indirektno potvrdio i član organizacionog odbora “Parade ponosa“ Boban Stojanović.

- To svakako jeste jedan od mogućih scenarija, do kog se iskreno nadamo da neće doći. Što se nas tiče, “Prajda“ će biti. U redovnom smo kontaktu s policijom i nadležnim državnim organima i za sada ne postoje indicije da će doći do odlaganja. Ako ipak bude drugačije, to sigurno neće biti naša odluka - rekao je za “Alo!“ Stojanović.

Inače, interventne jedinice beogradske policije juče su otpočele pripreme za obezbeđivanje ovog visokorizičnog skupa. Zanimljivo je da su pored uobičajenih formacija razbijanja demonstracija - linija, kordon, hapšenje vođa huligana iz mase, rad sa suzavcem, organi reda vežbali i - odbranu od kondoma!

Naime, poučeni pređašnjim iskustvom, gde su navijači kondome punili urinom i gađali pripadnike policije, oni su juče deo vežbe posvetili upravo odbrani od ove vrste napada. Vežbe na vojnom poligonu Bubanj potok juče su, kako saznajemo, otpočeli pripadnici interventne iz policijskih stanica Novi Beograd, Čukarica, Palilula i Stari grad, a danas će se u pripreme uključiti i njihove kolege iz ostalih stanica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

“Gej paradu“ otkazuju u poslednji čas?!

Izvor: TvojPortal.com, 23.Sep.2011

/vesti online/ Gej parada“ je pod velikim znakom pitanja! Kako piše beogradski “Alo!“, pozivajući se na izvore u vrhu policije, bezbednosne procene ovog skupa su i dalje u toku, ali nije isključeno da će “Parada ponosa“ po scenariju iz 2009. godine biti otkazana u poslednji čas. Ovakvu...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.