Gej parada u Zagrebu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej parada u Zagrebu

Povorka ponosa, pod sloganom "Hrvatska to može progutati", biće održana u Zagrebu 19. juna, saopštio je danas Organizacioni odbor "Zagreb Prajda 2010".

U saopštenju se navodi da će glavni deo te "društvene i političke manifestacije" biti održan od 5. do 20. juna, a glavna tema je "Sloboda seksualnog izražavanja i različitost seksualnih praksi".

'''Zagreb Prajd'' će devetu Povorku ponosa učiniti danom proslave i afirmacije slobode u svim njenim oblicima. Proslavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 19. juna slobodu rodnog i seksualnog izražavanja, bezbrojnost svih rodova, slobodu seksualnih praksi svih ljudi'', kaže se u saopštenju.

Tri gole zadnjice na plakatu ovogodišnjeg Zagreb Prajda, svaka obojena u svoju duginu broju, pripadaju trima osobama različite seksualne orijentacije - jedne lezbijke, jednog geja i jednog strejta, a njihova funkcija nije tu da provociraju.

"Iako nam često prebacuju da je na Prajdu samo golotinja, to uopće nije istina. Guzice su tu da izazovu reakciju, ali ne i da provociraju", izjavio je za Index.hr član Organizacijskog odbora Zagreb Prajda Gordan Duhaček.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.