Gej parada i dvolični političari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej parada i dvolični političari

BEOGRAD -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas sve političare, naročito one koji govore da žele da uđu u Evropsku uniju, da se izjasne da li podržavaju Paradu ponosa ili ne, "a ne da pozivaju na linč prema tim ljudima, a ovamo govore kako su evropski orijentisani".

"Mislim na sve političare na političkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sceni u Srbiji... Ne može neko da poziva na nasilje, a ovamo govori o evropskim vrednostima, a da pri tom sa mnogim političarima koji dolaze sa zapada i koji su takve orijentacije ima veoma prisne razgovore", rekao je Dačić.

On je, odgovarajući na novinarska pitanja posle potpisivanja sporazuma o osnivanju zajedničkog tela tri ministarstva za unapređenje međunarodne saradnje u suzbijanju kriminala, istakao da je na policiji da obezbedi taj skup i da će to i uraditi.

"Uopšte ne ulazim u to da li neko odobrava ili ne, da li se neko slaže ili ne, sa opredeljenjima određenih manjinskih grupa. Ovde je reč o zakonskom i ustavnom pravu i policija nije tu da se opredeljuje da li pripada ovoj ili onoj seksualnoj orijentaciji", rekao je Dačić.

Policija neće tolerisati napade na učesnike najavljene Parade ponosa i sve pretnje koje budu upućivane biće sankcionisane, što se već i radi, naglasio je on.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.