Gej košarkaš zaigrao za Netse

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej košarkaš zaigrao za Netse

Košarkaš Bruklin Netsa Džejson Kolins postao je prvi igrač koji je zaigrao u NBA, a da je javno objavio da je homoseksualac.

35-godišnji Kolins je učestvovao u pobedi Netsa nad Los Anđeles Lejkersima sa 108:10 pošto je potpisao desetodnevni ugovor s timom iz Njujorka.

Kolins je na kraju prošle sezone obelodanio da je homoseksualac, ali je posle bio bez ugovora, pošto mu je prethodni, sa Vašington Vizardsima, istekao.

Govoreći na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinare uoči utakmice u Los Anđelesu, Kolins je rekao da je svestan značaja potpisa za Netse, ali da je njemu u fokusu kako će odigrati meč.

Kolins je protekle noći odigrao deset minuta, ali se nije upisao u strelce.

Generalni menažer Netsa Bili King rekao je da je odluka da Kolins potpiše za tim bila potpuno košarkaška.

S njegovim iskustvom i veličinom, osećali smo da je pravi izbor za desetodnevni ugovor“, rekao je King.

Komesar NBA lige Adam Silver čestitao je Kolinsu, koji je do sada igrao 12 sezona u NBA.

Džejson nam je rekao da je njegov cilj još jedan ugovor u NBA. Želim da mu čestitam na ispunjenju tog cilja. Znam da su svi u NBA porodici uzbuđeni zbog njega i ponosni što naša liga podstiče inkluzivno i uvažavajuće okruženje“, naveo je Silver.

Prošlogodišnju Kolinsova objava naišla je na odobravanje među NBA igračima. Džejson je igrao u još pet timova i svuda je ostao poštovan na terenu i van njega.

Znam Dzejsona Kolinsa kao takmaca. Znam i da veoma jako faulira“, izjavio je smejući se igrač Majamija Dvejn Vejd, „On je jedan od onih čvrstih veterana. Siguran sam da je srećan što će opet zaigrati u NBA ligi. Dobrodošao“.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.