GLIC zatražio sastanak sa patrijarhom srpskim Irinejem

Izvor: Blic, 14.Jul.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLIC zatražio sastanak sa patrijarhom srpskim Irinejem

Gej lezbejski info centar (GLIC) poslao je danas molbu Srpskoj pravoslavnoj crkvi u kojoj traži sastanak sa patrijarhom srpskim Irinejem.

U molbi se navodi da "GLBT populacija u Srbiji svakodnevno trpi nasilje i da većina osoba koje ga vrše to nasilje opravdavaju svojom verom i učenjem Srpske pravoslavne crkve, kao i da je nasilnike na prvoj Paradi ponosa 2001. godine predvodio sveštenik".

Zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SPC može da ima veliku ulogu u smanjenju nasilja, ocenjeno je u saopštenju GLIC-a.

Iz te organizacije navode da se nadaju da će molba biti pozitivno rešena i da će SPC "imati želje da pomogne onima u nevolji i da doprinese smanjenju nasilja nad GLBT populacijom".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.