Država da pomogne održavanje Parade

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Država da pomogne održavanje Parade"

Organizacija "Parada ponosa Beograd" pozvala je državne organe u Srbiji da u potpunosti i bez odlaganja primene zaključke iz Rezolucije Evropskog parlamenta o evropskim integracijama Srbije, naročito u delu koji se odnosi na Paradu ponosa i poštovanje ljudskih prava LGBT zajednice.

"Očekujemo da svi državni organi pomognu održavanje Parade ponosa 2012. godine, prvenstveno sprovodeći svoja zakonska ovlašćenja prema onima koji prete nasiljem", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ta organizacija je podsetila da je u Rezoluciji Evropskog parlamenta izražena zabrinutost zbog nedostatka političke volje da se aktivno promoviše politika tolerancije i poštovanja osnovnih ljudskih prava LGBT zajednice.

"Prema tekstu rezolucije, nedostatak političke volje bio je vidljiv tokom pripreme Parade ponosa 2011. godine, što je na kraju dovelo do zabrane Parade. Evropski parlament je u ovoj rezoluciji posebno osudio zapaljiv i diskriminatorni govor koji su koristili pojedini

političari i sveštenici SPC i podsetio vlasti u Srbiji da je sloboda okupljanja jedno od osnovnih prava i vrednosti EU", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.