Dečak (9) priznao pred razredom u školi da je GEJ i posle četiri dana pronađen je MRTAV

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak (9) priznao pred razredom u školi da je GEJ i posle četiri dana pronađen je MRTAV

Nažalost, njegovi vršnjaci to nisu mogli da prihvate kao njegova majka

Devetogodišnjak iz Denvera izvršio je samoubistvo zbog zlostavljanja u razredu do kojeg je došlo nakon što je rekao je gej, tvrdi njegova majka. Džemel Majls je prošlog ponedeljka krenuo u četvrti razred i želeo je da se otvori svojim vršnjacima, nakon što je svojoj majci tokom letnjeg raspusta priznao da je homoseksualne orijentacije.

Pročitajte i:

- Izgledao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tako uplašeno kad mi je to izneo. Rekao je: "Mama, ja sam gej" - izjavila je Leja Pirs.

- Mislila sam da se igra, bili smo u autu i pogledala sam iza a on je bio sav zgrčen i preplašen. Odgovorila sam mu: "I dalje te volim".

Nadajući se da će istu podršku dobiti od svojih drugara u razredu, Džamel je otišao u školu spreman da im se poveri.

- Planirao je da kaže ljudima da je gej jer se ponosi sobom - kaže Leja.

. Leja kaže da je Džamal trpeo zlostavljanje, što ga je dovelo do samoubistva. Ona je pronašla beživotno telo svog sina u porodičnoj kući u četvrtak i tvrdi da se Džamal ubio zbog zlostavljanja u razredu, preneo je "Jahu njuz".

Nine-year-old Jamel Myles from Denver, Colorado, killed himself after telling his family and classmates that he was gay. https://t.co/MTkmiQnw8K pic.twitter.com/OTfKkDoVV6

— wilxTV (@wilxTV) August 27, 2018

- Bila su potrebna samo četiri dana u školi. Mogu samo da zamišljam šta su mu govorili. Moj sin je rekao najstarijoj ćerki da su mu deca u školi poručila da se ubije. Tužna sam što mi se nije obratio - ističe Leja.

Džamel je vidno prolazio kroz značajnu promenu. Ne samo što je išao u školu nakon priznanja, već se i sam prilagođavao svojoj novootkrivenoj feminiziranosti.

- Rekao mi je nedavno: "Znam da mi kupuješ stvari za dečake jer sam dečak, ali bih se radije oblačio kao devojčica" - navela je njegova majka.

Odgovornost za zlostavljanje

Ovoliki stres nije bio lak teret za jedno dete.

- Kombinacija deteta koje je već pod stresom i toga što se otvorio svojim vršnjacima i načinio se ranjivim je bila toksična. Bio je ponosan na sebe pa je možda očekivao da će druga deca podeliti njegovo uzbuđenje. Ali, većina devetogodišnjaka ne znaju ništa o seksualnosti i ne razumeju je. Nažalost, nadao se nečemu što od njih nije mogao dobiti - rekla je psiholog Barbara Grinberg, specijalizovana za porodične i probleme mladih.

Nije poznato šta je tačno izneto u razgovoru Leje i njenog sina o predstojećem priznanju u razredu. Grinberg je poručila roditeljima da podstaknu svoju decu da razgovaraju o posledicama izlaganja njihovih ranjivosti.

- Ono što možemo naučiti iz ove tragedije je da pripremimo svoju decu na posledice koje su veoma teške i da budemo pored njih da ih saslušamo nakon toga - rekla je ona.

Džamelova majka se sada fokusira na širenje tolerancije u školama.

- Treba uvesti odgovornost za zlostavljanje. Jer dete zna šta je loše, ono ne želi da neko to njemu radi – istakla je Leja.

Ona takođe smatra da roditelji trebaju biti odgovorni ako njihovo dete zlostavlja drugo.

- Očigledno je da roditelji ili uče svoju decu da budu takva, ili ih tako tretiraju – zaključila je Leja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.