Danas o lokaciji Parade ponosa

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas o lokaciji "Parade ponosa"

Lokacija na kojoj će u nedelju, 2. oktobra, u Beogradu biti održana Parada ponosa biće objavljena danas, najavio je Organizacioni odbor Parade.

Organizacioni odbor "Parade ponosa"najavio je da će danas biti objavljena lokacija na kojoj će u nedelju, 2. oktobra, u Beogradu biti održana Parada ponosa.

Mesto odražavanja biće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << saopšteno danas, prvog dana "Prajd vika" (pride week) - kulturno-aktivističke manifestacije tokom koje će biti održano niz kulturnih i umetičkih događaja, javnih debata i tribina, saopštio je Organizacioni odbor Parade ponosa.

Cilj "Prajd vika" je da se, kako se navodi, i kroz tu perspektivu promovišu LGBT prava i egzistencija.

Kacin:Održati paradu ponosa što pre

Dačić: Policija mora da štiti "Paradu ponosa"

Organizatori: Parada ponosa ove godine bezbednija

Celokupan program ovogodišnjeg "Prajd vika" biće objavljen danas, a Centar za kulturnu dekontaminaciju će, tokom čitave naredne sedmice, nositi ime "Sigurna kuća ponosa".

Svi programi, osim radionica, počinjaće u 20 sati, a programski urednici ovogodšnjeg "Prajd vika" su Boban Stojanović i Vera Vojvodić, navodi se u saopštenju.

Za danas je predviđena projekcija filma "Molitva za Bobija", a u utorak će biti održana debata: Mediji - prostor opasnosti i slobode, a za subotu je planirano održavanje "Prajd foruma".

Toga dana će, prema najavi organizatora, praktično na svakih sat vremena biti održana različita predavanja - od istorijata Parade u Beogradu, preko medija do priče o, kako se navodi, važnosti Parade ponosa za LGBT populaciju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.