Čitulje za organizatora gej parade

Izvor: RTS, 23.Jul.2013, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitulje za organizatora gej parade

Uoči prve Parade ponosa u Crnoj Gori, u Budvi osvanule čitulje sa imenom organizatora gej povorke Zdravka Cimbaljevića. Nepoznate osobe izlepile čitulje u više delova grada.

U Budvi su, uoči održavanja prve Parade ponosa u Crnoj Gori, osvanule čitulje sa imenom organizatora gej povorke, predsednika LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića.

Cimbaljević je ranije rekao da će Parada ponosa u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Budvi biti pokazatelj koliko je crnogorsko društvo u stanju da prihvati i neguje različitosti.

Iz crnogorske vlade poručeno je da se održavanjem Parade ponosa želi poslati poruka da je Crna Gora društvo u kome se poštuju ljudska prava, a iz policije da će preduzeti sve mere da manifestacije protekne bezbedno.

Ministar zaštite ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović rekao je ranije da Vlada Crne Gore podržava održavanje Parade.

"Parada ponosa u Budvi biće pokazatelj ukupnih promena u crnogorskom društvu na evropskom putu", istakao je Naumović.

Crnogorski ministar nije želeo da se direktno izjasni na pitanje da li će lično prisustvovati Paradi ponosa u Budvi, ali je rekao da će tom skupu svakako prisustvovati predstavnik Vlade Crne Gore.

Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Janjušević istakao je da će policija uraditi sve što je u njenoj nadležnosti, kako bi skup protekao bez incidenata.

Nije želeo da precizira koliko će policajaca obezbeđivati Paradu, navodeći da će policajaca biti "dovoljno".

"Policija će, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, uradi sve što je potrebno kako bi skup protekao u mirnoj atmosferi i bez incidenata", istakao je Janjušević.

Iz LGBT Foruma progres najavili su da će do kraja leta biti održana još jedna Parada ponosa u Crnoj Gori.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.