Čile: Osuda napada na gej muškarca

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čile: Osuda napada na gej muškarca

Santjago -- Vodeći lideri političkih stranaka u Čileu oštro su osudili napad na 24-godišnjeg homoseksualca u Santjagu koji je tokom vikenda brutalno pretučen.

Danijel Samudio, koji se u bolnici nalazi u veštačkoj komi, zadobio je teške povrede glave i prelom noge, a na grudima mu je urezan kukasti krst.

Ministar unutrašnjih poslova Čilea Rodrigo Hinspeter poslao je poruku preko Tvitera u kojoj izražava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << punu solidarnost sa pretučenim Samudiom.

Hinspeter je nedavno izjavio da bi Čile trebalo da razmotri mogućnost da se u zakon unese kategorija zločina iz mržnje, pod koji bi potpadali i homofobični napadi.

Napad je osudio i lider opozicije Gabrijel Silver, koji je pozvao vlasti da ubrzaju postupak donošenja Zakona o antidiskriminaciji.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.