Brat i sestra planiraju da dobiju dete, ali bez incesta

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat i sestra planiraju da dobiju dete, ali bez incesta

Jedan gej muškarac otvoreno je progovorio o svom planu da uz pomoć svoje sestre dobije dete koje će imati njene gene i gene njegovog partnera.

Sem Lajton Dor tvrdi da u odnosu njega i njegove sestre nema "ničeg incestuoznog", nego da planira da dobije njenu bebu uz pomoć in vitro oplodnje.

Iako je njihova majka pomalo zbunjena situacijom, Sem želi da sperma njegovog partnera oplodi jajnu ćeliju njegove sestre.

"Jedini način da i moj partner i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ja imamo biološki sličnog potomka, je da moja sestra donira jajnu ćeliju", kaže Sem. Međutim, njegova sestra neće nositi bebu i angažovaće surogat majku.

Iako su na društvenim mrežama mnogi njegovu odluku ocenili kao "sebičnu" i "odvratnu", Sem smatra da nema ničeg lepšeg od toga da podižete sopstveno dete koje nosi gene vaše porodice.

"Želim da u svom detetu vidim osetljivost mog oca i sklonost neobičnoj egzistencijalističkoj literaturi. Želim da vidim tvrdoglavost i zaboravnost moje majke. Želim da vidim kreativnost moje sestre i njene smeće oči. Želim da vidim u njemu i roditelje svog partnera, njihovu skromnost i neobičan smisao za humor", kaže on.

Autor: B92
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.