Bela kuća: Zakonom blokirati pristup ratnom oružžju

Izvor: RTS, 13.Jun.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Zakonom blokirati pristup "ratnom oružžju"

Bela kuća zatražila je od Kongresa, koji je pod kontrolom Republikanaca, da usvoji zakon kojim će ekstremistima onemogućiti pristup jurišnom oružju kakvo je upotrebljeno u napadu izvedenom u nedelju rano ujutro u gej klubu u Orlandu.
"Postoje izvesne stvari vezane za zdrav razum koje bi Kongres mogao da uradi, a koje bi otežale bilo kom pojedincu da se dokopa ratnog oružja", rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bele kuće Džoš Ernest, prenosi AFP.
Ernest je dodao da je predsednik SAD-a Barak Obama "prilično isfrustriran, a u nekim slučajevima čak i gnevan, zbog neaktivnosti Kongresa".
U masakru u gej klubu u Orlandu ubijeno je 50, a ranjeno 53 ljudi.
Zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porekla Omar Matin, koji je u razmeni vatre sa policijom ubijen.
To je najmasovnije ubistvo počinjeno vatrenim oružjem u istoriji SAD-a.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama frustriran zbog pitanja oružja: Kongres spor

Izvor: B92, 13.Jun.2016

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama frustriran je sporošću Kongresa, u kojem većinu čine republikanci, u usvajanju zakona o ograničavanju pristupa vatrenom oružju..."Predsednik Obama je frustriran i iznerviran, jer Kongres ne čini ništa da bi rešio to pitanje", kazao je Ernest povodom jučerašnjeg...

Nastavak na B92...

Bela kuća Kongresu: Onemogućiti pristup "ratnom oružju"

Izvor: B92, 14.Jun.2016, 08:11

Vašington -- Bela kuća je zatražila od Kongresa da usvoji zakon kojim će ekstremistima onemogućiti pristup jurišnom oružju kakvo je upotrebljeno u napadu u Orlandu..."Postoje izvesne stvari vezane za zdrav razum koje bi Kongres mogao da uradi, a koje bi otežale bilo kom pojedincu da se dokopa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.