Amfilohije: Gej parada zagadila Podgoricu

Izvor: RTS, 26.Okt.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Gej parada zagadila Podgoricu

Nedelju dana posle prve Parade ponosa, u Podgorici održana Petkovdanska litija "za crnogorsku čast, obraz, svetinju braka i rađanje dece". Prošlonedeljna parada zagadila grad, rekao mitropolit Amfilohije i pozvao majke da se klone čedomorstva.

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije rekao je da je nedavno održana Parada ponosa u Podgorici "zagadila" taj grad.

Nedelju dana nakon održavanja Parade ponosa u Podgorici, održana je litija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi. Pre litije, u Hramu Hristovog vaskrsenja služena je liturgija.

"Božija deca mogu biti samo oni koji se čuvaju svakog greha, vidljivog i nevidljivog, pa i onog koji je ovih dana zagadio ovaj grad", rekao je Amfilohije na kraju litije ulicama Podgorice, koja je predstavljena kao litija "za crnogorsku čast, obraz, svetinju braka i rađanje dece".

Litija je organizovana kao svojevrsni protest održanoj Paradi, za šta je mitropolit Amfilohije rekao je "obeščastilo" Crnu Goru i da Podgorici treba "vratiti čast".

Amfilohije je, takođe, pozvao majke da se, kako kaže, klone čedomorstva.

"Bez dece mrtav je hram, mrtva je zemlja, mrtav je narod. A, da bi bilo sve više dece, onda neka Bog urazumi i prosvetli i svaku majku od čedomorstva", rekao je Amfilohije na kraju litije.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.