Veliki pronalasci dostupni deci

Izvor: RTS, 18.Sep.2010, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki pronalasci" dostupni deci

Knjige edicije "Veliki pronalasci" pomažu deci ranoškolskog uzrasta da otkriju svet nauke kroz igru. Knjige u izdanju kuće "Propolis plus buks" primenjuju se i u školama, gde učenici pravljenjem modela pronalazaka produbljuju svoje znanje i razvijaju kreativne veštine.

U velikoj ponudi prevodne literature za najmlađe, nailazimo i na knjige čiji sadržaji imaju i svoju primenu u nastavi. Interaktivne knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << edicije "Veliki pronalasci", izdavačke kuće "Propolis plus buks", omogućuju deci ranoškolskog uzrasta da kroz igru otkrivaju svet nauke. Autor knjiga je Džeri Bejli, ilustrovali su ih Stiv Bolter i Endru Kilok, a prevela Mirela Drašković.

U biblioteci "Veliki pronalasci" deca će pronaći odgovore na pitanja kakvu je ulogu imao točak kroz istoriju, iz koje potrebe je nastala sojenica, kako je stvorena kaciga, koji je put u virtuelnu stvarnost.

"Edicija je zamišljena tako da se u svakoj od četiri knjige koje smo objavili nalazi po deset pronalazaka i onda su ti pronalasci praćeni kroz vreme, njihovu praktičnu primenu i njihov uticaj na civilizaciju i svet u kome živimo", kaže Ljilja Marjanović, urednik u izdavačkoj kući "Propolis plus buks" .

Marjanovićeva napominje da svaki od ovih pronalazaka daje mogućnost detetu da napravi model i tako produbi svoj doživljaj, utemelji svoje znanje i isproba svoje kreativne veštine.

"Prvo smo slušali priču o lavirintu, onda smo pogledali ovu maketu i napravili takav lavirint. A kakav je to lavirint? Lavirint u kome se nalazi strašni Minotaur. Prvo smo na ovaj veliki karton lepili male kartončiće, da bismo napravili prolaz i zidove", kaže učiteljica osnovne škole "Kralj Petar Drugi" Marija Kaps.

Ona smtra da radionice pomažu da deca budu angažoavna sat i po vremena, a da pri tom ne osete da im je prošlo vreme, a uvek po završetku radionice traže još.

Uz ove knjige svoju kreativnost za sada u školama testiraju đaci beogradskih škola, a cilj izdavača i njegovog tima vaspitača i pedagoga jeste da u radionicama uživa što više dece širom Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.