VAŽNO ZA POTROŠAČE: Od sada možete da prijavite lažni med, pčelari se ujedinili protiv onih koji nas truju

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 15:24

VAŽNO ZA POTROŠAČE: Od sada možete da prijavite lažni med, pčelari se ujedinili protiv onih koji nas truju

Napominje se da pčelari i građani u neispravnost meda mogu da posumnjaju na osnovu bilo kog parametra

Savez pčelarskih organizacija Srbije pozvao je pčelare i građane da im do 21. januara prijave med sumnjivog kvaliteta u prodavnicama i na pijacama.

Sve prijave biće prosleđene Upravi za veterinu. Kako kažu u SPOS cilj je da se konačno pronađe med sumnjivog kvaliteta u ovim objektima, uključujući i seoske prodavnice.

Savez pčelara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napominje da pčelari i građani u neispravnost meda mogu da posumnjaju na osnovu bilo kog parametra, čak i ako je deklaracija po njihovom mišljenju neispravna.

Prijave treba da sadrže podatke o vrsti meda, proizvođaču, kao i punu adresu i ime trgovine u kojoj je med pronađen. One mogu biti anonimne, a u Savezu očekuju da će na ovaj način naterati falsifikatore meda da se time više ne bave.

Prijave možete da pošaljete na mejl spos.rs@gmail.com ili na SMS ili viber predsednika SPOS-a na broju 0604440101.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.