U Kragujevcu otrovano milion i po pčela

Izvor: Glas javnosti, 18.Maj.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu otrovano milion i po pčela

KRAGUJEVAC - Kragujevački pčelar Branislav Savić, kome je početkom ovog meseca uginulo više od milion i po pčela, izjavio je da su toksikološke analize, koje su urađene na Vojnomedicinskoj akademiji, pokazale da su pčele otrovane.

"U izveštaju piše da su otrovane organofosfornim insekticidom", rekao je Savić i dodao da će taj izveštaj predati policiji i veterinarskoj inspekciji.

Savić, koji se bavi i voćarstvom, objašnjava da je organofosforni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << insekticid jedan od preparata zaštitu voća od štetočina, koji je jeftin i dostupan svima.

"Nadam se da će nadležni utvrditi ko je otrovao pčele", kaže Savić i dodaje da pčelinjak nije osigurao.

Savić se pčelarstvom bavi više od tri decenije i početkom ovog meseca uginule su mu sve pčele koje je imao u 62 košnice. Tada je u izjavi medijima izjavio "da ih je neko namerno otrovao i da nije reč o trovanju pčela koje se dešava u sezoni cvetanja voća".

Košnice sa pčelama Savić je pre četiri godine preselio na ograđeno imanje u Gornjim Komaricama. Šteta je neprocenjiva, tim pre kada se zna da je za stvaranje samo jedne košnice sa dobrim rojem pčela potrebno oko dve godine. Tu je i dobit od meda i pčelinjih proizvoda, kao i korist koju su imali voćari tog kraja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

U Kragujevcu otrovano milion i po pčela

Izvor: Kurir, 18.Maj.2012

U izveštaju sa VMA piše da su pčele otrovane organofosfornim insekticidom, preparatom za zaštitu voća od štetočina, objasnio vlasnik Branislav Savić..KRAGUJEVAC - Kragujevački pčelar Branislav Savić, kome je početkom ovog meseca uginulo više od milion i po pčela, izjavio je da su toksikološke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.