Svetski dan pčela

Izvor: DobreVesti.rs, 19.Maj.2020, 12:26

Svetski dan pčela

Na inicijativu Slovenije od 2018. godine 20. maja obeležavamo Svetski dan pčela - najvažnijih oprašivača, koji nam obezbeđuju hranu i značajno doprinose očuvanju životne sredine.

 
Zaštita pčela i očuvanje pčelarstva je od vitalnog značaja za našu budućnost. Uz pomoć Svetskog dana pčela svi zajedno se možemo ponovo podsetiti uloge svakog od nas za očuvanje pčela.
 
Pčele nam sa jedne strane obezbeđuju visoko kvalitetnu hranu (med, matični mleč, cvetni prah) i druge korisne proizvode kao što je pčelinji vosak, propolis i pčelinji otrov. Pčele oprašuju skoro tri četvrtine svih biljaka i od njih zavisi trećina...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.