Srpski med sve traženiji

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Feb.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski med sve traženiji

Pčelarstvo, kao jedna od najstarijih privrednih grana i dalje krije velike potencijale za razvoj. Proizvodnja meda u Srbiji lane je bila, prema procenama 10.000 tona. Izvoz beleži konsantan rast, a košnice su sve brojnije.

 
Prema podacima pčelarske privrede u našoj zemlji, procenjuje se da je broj košnica z a godinu dana uvećan za više od milion komada. I da će i dalje rasti.
 
„Med spada u najzdraviju hranu u ishrani stanovništva a Srbija raspolaže z natnim prirodnim resursima, koji su osnov razvoja pčelarstva i potrebno ih je u budućnosti maksimalno koristiti. To sve ukazuje na ogromne potencijale za dalji razvoj ove...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.