Sredstva za pomoć pčelarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2016, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva za pomoć pčelarima

Grad Zrenjanin nastavlja da pomaže poljoprivrednicima. Značajna sredstva izdvajaju se i za pomoć pčelarima. Pčelari će imati mogućnost da sugerišu šta je najpotrebnije uraditi u toj oblasti.

Zrenjanin je izdvojio iz agrarnog budžeta pet miliona dinara za pomoć pčelarima, izjavio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac. On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Zrenjanin tradicionalno pomaže u organizaciji Festival meda i da će uskoro biti objavljen konkurs za dodelu sredstava za pomoć pčelarima.

"Ova godina za pčelare nije bila povoljna, jednako i kada je reč o kvalitetu i ceni, nadam se da će sledeća godina biti uspešnija, što im i želim. Mi smo u agrarnom budžetu za 2016. godinu predvideli pet miliona dinara za nabavku košnica i rojeva, a u narednom periodu o tome ćemo se i javno oglasiti, te će pčelari moći da se prijave", rekao je Santovac.

On je naveo da Zrenjanin želi da poveća broj košnica na teritoriji grada, da pomogne pčelarima, kao, primera radi, i kada je bila u pitanju stočarska proizvodnja, kada su deljene steone junice, što će, smatra, i u oblasti pčelarstva podići kvalitet proizvodnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.