Sezona sajmova počinje medom

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Jan.2011, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezona sajmova počinje medom

BEOGRAD - Ovogodišnja sezona sajamskih aktivnosti na Beogradskom sajmu počeće u sredu, 12. februara, održavanjem dvodnevnog Državnog pčelarskog sajma.

Sajam će posetiti i predsednik Svetske pčelarske organizacije "Apimondija" Žil Ratia sa svojim saradnicima. On će održati predavanje o ulozi pčelarstva u razvoju ruralnih sredina i zajedničke inicijative sa agencijama Ujedinjenih Nacija.

Inostrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << stručnjaci održaće i predavanja o poreklu antibiotika u medu, iskustvu laboratorije "Aplika" iz Bremena na otkrivanju njihovog prisustva u medu, evropskom zakonodavstvu po tom pitanju, a davaće i savete domaćim pčelarima.

U okviru tog sajma, koji se organizuje u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije, održaće se i seminar o zdravoj hrani, a posebno će biti zanimljivo izlaganje predsednice Srpskog apiterapeutskog društva dr Verice Milojković o primeni propolisa u lečenju psorijaze i rana koje teško zarastaju.

Za posetioce je predviđen i zabavni program, u okviru koga će biti izabran najlepši zaljubljni par i dečija medena zabava sa kraljicom meda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.