Šanac kod Nane na kafi sa  Nanom

Izvor: Press, 12.Mar.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šanac kod Nane" na kafi sa " Nanom"

Restoran „Šanac kod Nane“ je porodični restoran u kome možete očekivati autentično sremačko raspoloženje, ukusnu domaću hranu, ali i tamburaše!
Foto: Stevan Ostojić
U prostranom dvorištu ima 6 stolova za koje se može smestiti do 54 gostiju, terasa može da primi 55 odraslih ili 62 dece, a u unutrašnjem delu restorana postoje dve prostorije koje mogu da ugoste do 52 ljudi.
Restoran, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << osim domaće hrane, ima u ponudi i svoje proizvode kao što su domaći sokovi, pekmezi, ajvari, ali i domaći med i kozji sir. Gazdarica Nana ( Nataša Spasić)  je članica Udruženja žena, koje su u ovom kraju poznate kao vrsne kuvarice. Takođe, one izrađuju suvenire koje gosti mogu poneti za uspomenu. 
U najbližoj okolini nalazi se crkva Sv. Luke koja je najstarija pravoslavna crkva u celoj Vojvodini, a nastala je polovinom XV veka (ktitor je despot Đurađ Branković). U istoj ulici nalazi se Etno kuća, koja predstavlja važan spomenik kulture navodi Nana. 
Posle ručka može se prošetati do reke Save koja je udaljena malo više od kilometra.
Od oktobra „Šanac kod nane“ nudi gulaš od divljači kao specijalitet kuće u šta smo se i sami uverili! 
U restoranu se organizuju brojna takmičenja kao što su igranje igre „Ne ljuti se čoveče!“, a na proleće se planira organizacija takmičenja u Etno natpevavanju

Foto: Stevan Ostojic

Foto: Stevan Ostojic
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.