SENZACIONALNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Svinje i glodari mogu da dišu kroz ANUS, a evo kakve to veze ima sa koronom

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 22:34

SENZACIONALNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Svinje i glodari mogu da dišu kroz ANUS, a evo kakve to veze ima sa koronom

Vršeno je nekoliko testiranja

Naučnici su otkrili da neki sisari ne dišu samo respiratornim sistemom, svinje i glodari mogu da dišu i kroz anus.

Da bi potvrdili ovaj zaključak, naučnici su sproveli test u kojem su razvili ventilacioni uređaj na bazi kiseonika koji je ubačen iz anusa, a zatim uporedili stanje životinja koje su primile ventilaciju sa stanjem životinja koje nisu dobile ventilaciju, prema naučnom časopisu " >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Med".

Miševi su učestvovali u prvim testovima, gde je utvrđeno da su glodari koji nisu primili crevni kiseonik ostali živi samo 11 minuta, dok je grupa koja je primila crevni kiseonik ostala živa i do pedeset minuta, što znači da je kiseonik stigao do srca.

Glavni cilj naučnika bio je da pronađu alternativu veštačkoj ventilaciji koja je potrebna nekim pacijentima zbog kovida-19, a istraživači sada moraju da sprovedu više eksperimenata kako bi koristili rektalnu ulaznu ventilaciju za pomoć pacijentima.

Izvešteno je da su neki vodeni organizmi razvili crevno disanje da bi preživeli uslove niskog nivoa kiseonika. Tako morski krastavci i slatkovodne ribe za disanje koriste i druge organe osim pluća ili škrga, piše Sputnik Arabic.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.