Rojevi pčela u centru Beograda

Izvor: B92, 10.Jun.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojevi pčela u centru Beograda

Beograd -- U centru Beograda pojavili su se veliki rojevi pčela koji prave legla po školama, vrtićima, stambenim zgradama, dimnjacima kuća i drugim mestima.

To je agenciji Beta rekao član Beogradskog udruženja pčelara Slađan Simonović.

"U celom gradu ima rojeva, najviše u centru grada, na Vračaru, Starom gradu, Dorćolu, ali ima ih i u Novom Beogradu i drugim delovima grada", rekao je Simonović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je kazao da članovi Beogradskog udruženja pčelara, koji su formirali mobilnu ekipu za uklanjanje košnica, dnevno od Beograđana koji imaju problema s rojevima dobiju oko 40 poziva.

"Tokom jedne intervencije možemo da vidimo roj koji ima i do 30.000 pčela, a iako nosimo adekvatnu opremu, desi se da nas ubode i oko 30 pčela", rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima, rojevi su često i na nepristupačnim mestima, u dimnjacima, šupljinama u tavanima, zidovima i oko roletni.

Simonović je rekao da su se rojevi pčela u Beogradu pojavili sredinom maja i da će ih biti do kraja leta.

Beograđani koji vide rojeve mogu da ih prijave Beogradskom udruženju pčelara, koje je formiralo mobilni tim za hitne intervencije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rojevi pčela opsedaju Beograd!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jun.2012

U beogradskom Udruženju pčelara navode da su se rojevi pojavili sredinom maja i da će ih biti do kraja leta, a najviše ih ima na Vračaru, Starom gradu, Dorćolu, ali i na Novom Beogradu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.