RARIS PREDSTAVIO ISTOČNU SRBIJU NA EVROPSKOM BIO FESTIVALU

Izvor: TimockeVesti.net, 05.Sep.2023, 05:32

RARIS PREDSTAVIO ISTOČNU SRBIJU NA EVROPSKOM BIO FESTIVALU

U gradu Polovradji, Rumunija, od 31.08. – 03.09. održan je Evropski BIO Festival posvećen bio proizvodima i lokalnoj tradiciji. Na festivalu su učestovale firme koje se bave proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda i hrane, proizvođači tradicionalnih proizvoda i NVO iz oblasti bio-proizvodnje.
Foto: RARIS RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) je organizovao zajednički štand Srbije na kojem su predstavljeni:
– organski >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << med TIMOMED Knjaževac,
– tradicionalni likeri GLIKERIJA Kladova,
– čajevi od samoniklog bilja ADONIS Sokobanje,
– organsko vino vinarije TODOROVIĆ Knjaževac,
– džemovi od divljeg voća UKUSNO MARKOVIĆ Brusnik,
– sokovi bez dodatog šećera DEMETRA Knjaževac.
Foto: RARIS Na istom štandu su predstavljeni i Regionalni brend istočne Srbije Balcanica Superiror kao i elementi tradicionalnog kulturnog nasleđa koje je pripremilo udruženje IZVOR iz Knjaževca: dvropređne čarape, Timočki vez i etno haljine.
Festival je organizovalo Udruženje BIO Rumunija, zajedno sa partnerskim udruženjima iz Poljske, Republike Moldavije, Mađarske, Bugarske i Srbije.
Prvog dana Festivala je održana Konferencija u čast Evropskog dana BIO proizvoda, na kojoj su govorili predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta i predstavnici učesnika.
Članak RARIS PREDSTAVIO ISTOČNU SRBIJU NA EVROPSKOM BIO FESTIVALU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.