Protiv mamurluka

Izvor: Blic, 01.Jan.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv mamurluka

Posle novogodišnjeg slavlja glava ume da bude teška zbog preterane količine pića. Ovaj problem, u narodu poznatiji kao mamurluk, uz nekoliko “domaćih” lekova može da se reši.

Med je snažan antioksidant koji obiluje fruktozom i glukozom. Poljaci ga mešaju sa sokom iz turšije i tako dobijaju slani hidratantni napitak kojim leče mamurluk. Možete i da uzmite nekoliko kašičica ovog čarobnog pčelinjeg sosa i uskoro ćete osetiti poboljšanje.

Jaja
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Da, jaja. Jaja u sebi sadrže cistein, aminokiselinu koja služi kao moćno oružje protiv acetaldehida, toksina koji je nusprodukt oksidacije etanola. Acetaldehid izaziva mamurluk, a jaja razbijaju acetaldehid.

Banana i "Gatorade”

Potrebni su vam elektroliti. Napitak sa elektrolitima će vam hidrirati organizam puno brže od ispijanja obične vode. Takođe vam je potreban i influks vitamina B. Alkohol smanjuje nivo vitamina B6 i B12 u vašem organizmu. Banane će umanjiti mučninu u vašem želucu i ubrzati metabolizam.

Jogurt

Hladni jogurt povoljno deluje na vaš digestivni trak i osvežava vašu uznemirenu utrobu. Kada se oporavljate od pijane noći neizbežno ćete dehidrirati. Konzumiranje hektolitara vode će vam svakako pomoći.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lek protiv mamurluka

Izvor: Blic, 01.Jan.2012

Posle novogodišnjeg slavlja glava ume da bude teška zbog preterane količine pića. Ovaj problem, u narodu poznatiji kao mamurluk, uz nekoliko “domaćih” lekova može da se reši...Med je snažan antioksidant koji obiluje fruktozom i glukozom. Poljaci ga mešaju sa sokom iz turšije i tako dobijaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.