Preminuo od ujeda jedne pčele

Izvor: Blic, 01.Jun.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo od ujeda jedne pčele

Petrovac na Mlavi - Žarko Milovanović (29) iz sela Tabnovac, kod Petrovca na Mlavi, preminuo je u subotu na VMA od ujeda pčele.

Žarko je minule srede otišao sa svojim dedom Savom da cede med u njihovom pčelinjaku u blizini rodne kuće u Tabanovcima. Sava Milanović priča za „Blic" kako je njegovog unuka ujela pčela.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U jednom trenutku on mi je rekao da mu je jedna pčela ušla ispod pantalona. Odmah je osetio ubod i pitao me je da li imam neko gvožđe da stavi na mesto ujeda. Dok sam ostavljao ram sa saćem u košnicu, primetio sam da nije uzeo gvožđe nego je pojurio prema automobilu. Pozvao je babu da pođe za njim. Vozio je samo oko 400 metara i pao na volan - priča kroz suze Žarkov deda.

Sava Milanović priča kako je njegova žena počela da zove pomoć, pa su im pomogli komšije iz sela koji su se našli u blizini i prevezli su ga do bolnice u Petrovcu na Mlavi.

- Stigli su za desetak minuta, odmah mu je ukazana prva pomoć. Taj čovek koji ga je prevezao kazao nam je da je na pola puta Žarko ostao bez svesti, ali je još davao znake života - kaže deda Sava.

Slaviša Arsić, teča nastradalog Žarka, kaže za „Blic" da su nakon reanimacije u bolnici, posle 40 minuta uspeli da mu povrate rad srca.

- Dali su mu čak 12 injekcija da bi ga povratili. Srce je počelo normalno da mu radi, ali imao je preskakanje pri disanju - kaže Arsić.

Žarko Milovanović je u četvrtak ujutru prebačen na VMA u Beograd.

- Žarko nije znao tačno na šta je alergičan, da li na ujed pčele ili na polen. Na VMA su ga primili najbolje što su mogli - kaže Arsić.

Jugoslav Đorđević, stric nastradalog Žarka, kroz suze priča kako je njegov sinovac uvek bio nasmejan.

- Svima u selu i okolini pomagao je oko životinja jer je bio veterinarski tehničar. Znali su ga svi iz okolnih sela - navodi Đorđević. Nastradali Milovanović oženjen je i ima malu ćerku, a roditelji mu rade u Švajcarskoj. Telo Milovanovića je još na VMA jer mora da se uradi obdukcija, a sahrana je planirana za sutra.

Slobodan Milovanović, Žarkov otac, slomljenim glasom priča da je čim je čuo da mu je sin u bolnici krenuo automobilom iz Švajcarske.

- Prošao sam 1.500 kilometra za 14 sati. Došli smo dok je bio živ. Video sam ga na VMA. Ležao je i ja sam mu prišao i poljubio ga. Stavio sam moju ruku u njegovu i osetio da me je blago stisnuo. Mislim da me je prepoznao. Moja žena je počela da plače, pa smo izašli iz sobe - kaže Slobodan Milovanovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.