Predavanja o pčelarstvu, medu i zdravlju

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanja o pčelarstvu, medu i zdravlju

Niški pčelari ovim predavanjima realizuju vrlo sadržajni zimski ciklus obrazovanja i to u prostorijama Prve niške gimnazije Stevan Sremac.
Udruženje pčelara Niš ali i Izvršni odbor Saveza pčelara Srbije, dodelili su gimnaziji Povelju zbog dosadašnje uspešne saradnje i zato što je škola uvek izlazila u susret pčelarima i ustupala im prostor za održavanje Škole za početnike u pčelarstvu ali i za sve druge važne aktivnosti, tribine i predavanja koje organizuje Udruženje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << rekao je za City radio predsednik Udruženja pčelara “Niš”, Milorad Novković.
„Mi smo školi veoma zahvalni na tome što nam ustupa prostor za predavanja jer je naš cilj da na taj način privučemo nove, mlađe članove, kako bismo podmladili naše Udruženje i dalje razvijali pčelarstvo. To je važno, zato što smo mi već osvojili evropsko tržište u pogledu kvaliteta meda i želimo da pčelarstvo ostane na visokom nivou“, kaže Novković najavljujući zimski ciklus obrazovanja pčelara.

Sutra od 16 sati u Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac specijalista opšte medecine, apiterapeut Ljubinka Stojković održaće predavanje o lečenju pomoću pčelinjih proizvoda, a govoriće o primeni pčelinjih proizvoda i u prevenciji i u lečenju hroničnih bolesti.
U subotu , 11. januara, u 12 sati, farmaceut, dr Matija Marković iz Šapca održaće stručno predavanje o lečenju pčela i o savremenim metodama suzbijanja bolesti pčela.
Nakon ovih, uslediće i predavanje profesionalnog pčelara, Milije Ratkovića iz Kraljeva, koji će govoriti o izimljvanju pčelinjih zajednica.
Predavanja su otvorena za sve zainteresovane koji se bave pčelarstvom, ali i za one koji žele da saznaju više o tome i da dobiju korisne informacije o upotrebi pčelinjih proizvoda.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.