Povratak otpisanih: Nikolas Kejdž u ulozi Drakule spreman za obaranje rekorda VIDEO

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 17:18

Povratak otpisanih: Nikolas Kejdž u ulozi Drakule spreman za obaranje rekorda VIDEO

Za razliku od prethodnih naslova, gde su ga napadale pčele, boja svemira i loše napisani scenariji, ovaj put Kejdž je napadač, i to kakav.

Klasična horor priča koja je objavljena još davne 1897. godine, Drakula je krenuo da užasava ljude u Irskoj a kasnije i šire. Svi vampirski filmovi generalno potiču od njega, a sve je počelo sa Nosferatu filmom iz 1922. godine. Najpoznatiji glumac poznat po ulozi Drakule, Bela Lugosi glumio je u mnogo filmova počevši sa Drakulom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz 1931. godine.

Zašto je ovo bitno i kakve veze ima filmsko ostvarenje Renfild sa svime time?

Krenućemo rečima Krisa Mekeja, koji je rekao da je Renfild “soft ribut”.

Za razliku od obične ponovo brendirane franšize, soft ribut je direktan nastavak na neki filmski serijal koji zanemaruje ostale nastavke tog serijala, u ovom slučaju Renfild se nastavlja na Drakulu iz 1931. godine, ali zanemaruje Drakulinu kći (1936) i Drakulinog sina (1943).

Film je opisan kao avantura sa komičnim tonom u modernom svetu, što do sada još nije viđeno kod Drakule.

Radnja filma se događa 90 godina nakon originalnog Drakule, te prati njegovog slugu Renfilda, koji se pokušava rešiti veze koju ima sa Princom Tame (jNikolas Kejdž). Primoran je da radi dosta raznih poslova, poput dovođenja žrtava samom princu da se gosti nad njima, ali se bavi i nošenjem gospodarevog plašta na hemijsko čišćenje. Zamislite vi kako je njemu, koji služi jednoj osobi skoro 100 godina. Manjak sunca se stvarno vidi na njegovom licu.

Renfild se, nakon što upozna Rebeku (Nora Lum, isto poznata kao Awkwafina), zaljubi u nju te se odluči na drastičnu promenu u svom životu.

Budžet filma je vrtoglavih 86,2 miliona dolara, a to se i vidi po trejlerima. Čini se da su dobro “skinuli” originalnog glumca Drakule, a Nikolas Kejdž je i rekao da mu je san da odglumi Drakulu.

Za sve one koji su nestrpljivi, film Renfild stiže u bioskope 27. aprila ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.