Pomoć pčelarima koji ne mogu u pčelinjake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć pčelarima koji ne mogu u pčelinjake

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) izrazio je žaljenje što u ovoj fazi epidemije pčelari stariji od 65 godina u mestima preko 5.000 stanovnika i od 70 godina u manjim mestima, neće moći u pčelinjake, objavljeno je na njihovoj službenoj internet stranici.

"Iako smo na startu epidemije dobili podršku I ministra poljoprivrede I predsednice Vlade Sbije da stariji mogu na pčelinjake pod strogim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslovima tok epidemije je brzo postao takav da se to više ne može dozvoliti", saopštio je SPOS.

SPOS žali zbog ovakve odluke koja će izazvati katastrofu na mnogim pčelinjacima i traži pomoć države takvim pčelarima posle završetka epidemije.

"Pozivamo sve pčelare starije od kritičnih godišta da probaju da nađu nekoga ko će im uraditi makar nužne poslove na pčelinjaku, a mlađe pčelare da pokažu solidarnost i pomognu starijima", saopštio je SPOS.

Pčelari ispod granice 65, odnosno 70 godina, mogu normalno na pčelinjake i van i u toku policijskog časa, podseća SPOS, samo prethodno moraju da pošalju zahtev nadležnima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.