Pčele prikovale za zemlju američki lovac F-22

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pčele prikovale za zemlju američki lovac F-22

Roj pčela se naselio na lovac pete generacije F-22 "Reptor" u vazdušnoj bazi "Lengli justis" u državi Virdžiniji i privremeno ga prikovali za zemlju, navodi Si-En-En.

Iako se incident dogodio još sredinom juna, informacija o njemu je bila objavljena tek posle dva meseca. Ogroman roj pčela na motoru F-22 otkrili su tehničari >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji su došli da pripreme lovac za poletanje.

Posavetovavši se sa entomolozima, vojnici su odlučili da ne uništavaju insekte i pozvali su u pomoć lokalnog pčelara. On je vakuumskim crevom skinuo pčele sa aviona i odneo ih kod sebe. Ispostavilo se je da je roj bio težak 4 kilograma i da se u njemu nalazilo 20.000 pčela.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pčele prikovale za zemlju američki F-22

Izvor: OkRadio.rs, 13.Avg.2016

Roj pčela se naselio na lovac pete generacije F-22 "Reptor" u vazdušnoj bazi "Lengli justis" u državi Virdžiniji i privremeno ga prikovali za zemlju, navodi Si-En-En. Iako se incident dogodio još sredinom juna, informacija o njemu je bila objavljena tek posle dva meseca. Ogroman roj pčela na...

Nastavak na OkRadio.rs...

PRIKOVALE GA ZA ZEMLJU: Roj pčela "savladao" ponos američkog vazduhoplovstva

Izvor: Kurir, 13.Avg.2016

...Naime, iako se incident u kome je učestvovao američki lovac pete generacije i blizu 20000 pčela dogodio još 11 juna, ali informacija o tome je procurela tek dva meseca kasnije..- Svi smo bili šokirani kada smo ugledali oblak od nekoliko desetina hiljada pčela - rekao je mehaničar Džefri Baskin...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.