Pčelarstvo kao šansa za posao

Izvor: juGmedia, 19.Jul.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pčelarstvo kao šansa za posao

VRANJE/TRGOVIŠTE – U Trgovištu je danas otvorena nova fabrika za proizvodnju pčelarske opreme u kojoj će biti zaposleno 30 ljudi, a biće posla i za 40 kooperanata, mladih pčelara iz ove opštine na jugu Srbije.

Ova investicija je realizovana sa ciljem predstavljanja uspešog primera u okviru programa javno – privatno  partnerstvo u sektoru medarstva u Trgovištu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i već je rezultirala izradom prvih košnica za korisnike program iz ove opštine.

Regionalna razvojna agencija Zlatibor je, kroz svoj Program razvoja privatnog sektora , finansiranog od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, sprovela program podrške za nezaposlene u sektoru pčelarstva.

Program podrške se sprovodi kroz javno-privatno partnerstvo između Pčelarske zadruge “Roj“ iz Trstenika i opštine Trgovište.

Opština Trgovište je prepoznala značaj programa i suinvestirala podršku za 40 mladih nezaposlenih pčelara početnika u započinjanju posla sa po 15 košnica.

Rešavanjem administrativnih problema koji su opterećivali bivšu farmu zečeva, opština Trgovište je stvorila preduslove za novu investiciju na svojoj teritoriji koje je rezultiralo ulaganjem pčelarske zadruge “Roj” u navedeni pogon.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Fabrika pčelarske opreme u Trgovištu

Izvor: JUGpress.com, 19.Jul.2016

TRGOVIŠTE.. U jednoj od najnerazvijenijih opština na jugu Srbije, 20. jula, biće otvorena Fabrika za proizvodnju pčelarske opreme. Fabrika je smeštena na ulazu u Trgovište i reč je o objektima nekadašnje farme zečeva...Inevsticija koja je od velikog značaja za ovu siromašnu opštinu realizovana...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.